Kohonen till Storvreta

Mika Kohonen, finländaren som är en av världens absolut bästa innebandyspelare, återvänder till Elitserien.
Radiosporten kan avslöja att han inte går till Balrog, där han tidigare spelat i fyra säsonger, utan till hårdsatsande Storvreta.

Den finske landslagsstjärnan har, med anledning av värnplikt, den gångna säsongen spelat i moderklubben Happee, som han tog till final i finska mästerskapen – men snart är han alltså tillbaka i Sverige.

Kohonen har poängrekordet i elitserien, från säsongen 00/01 då han gjorde 107 poäng, och var tongivande då Balrog vann SM-guld ifjol. Men botkyrkaklubben brottas med stora ekonomiska problem, och går nu miste om sin forna hjälte som väljer publiklaget nummer ett då han på tisdagen skriver på för Storvreta. Då får upplandsklubben en poängmaskin som kan ta dem längre än till SM-semifinal, där laget åkt ut de två senaste säsongerna.

Det ser ut att bli en laddad premiärmatch i Elitserien, då det troligen blir ett möte mellan AIK och Storvreta på Hovet i Stockholm den 5 oktober.
Isåfall en riktig prestigekamp mellan Sveriges största stjärna Niklas Jihde, som är ny i AIK, och Finlands superstar Mika Kohonen i Storvreta.
En häftig start på en säsong som avslutas med både SM-final och VM-final i ett fullsatt Globen.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se