Just nu

Stor bordellhärva i Alby

Polisen misstänker att hundratals sexkunder kan ha vänt sig till den bordell i Alby i Botkyrka som avslöjades i helgen. I dagsläget är tre personer misstänkta för brott, men utredningen kommer att bli omfattande och kan komma att ta mycket lång tid, enligt polisens utredare:

En särskild enhet inom Citypolisen som bland annat jobbar med att bekämpa människohandel och bordellverksamhet hade haft lägenheten i Alby under uppsikt i flera månader. De hade klara indikationer på att en utbredd bordellverksamhet förekom i lägenheten.

Men det var efter en anmälan om ett lägenhetsbråk som Södertörnspolisen istället begav sig till lägenheten i lördags. Men något vanligt lägenhetsbråk var det alltså inte fråga om. Det var bara hög trafik till och från lägenheten, flera kvinnor befann sig inne i lägenheten och flera män stod på kö utanför.

En 31-årig kvinna från Ryssland, greps misstänkt för grovt koppleri. Hon är sedan tidigare känd för Stockholmspolisen och blev för ett år sedan avvisad från landet.

Två andra personer greps i helgen också misstänkta för brott. Några av de kvinnor som påträffades i lägenheten i lördags har nu placerats på skyddat boende.

Greger Casselborg, är operativ chef på spaningsroteln i City, och en av dem som nu arbetar med utredningen i Alby. Han säger till Radio Stockholm att hundratals sexkunder har kommit till den aktuella lägenheten de senaste månaderna. Vad som nu kommer att hända med dem blir främst en fråga för internationella åklagarekammaren som nu är inkopplad i ärendet.

Sammalagt fem bordeller har nu avslöjats i Stockholmsområdet på drygt ett år. Att utreda ärendet i Alby kommer att ta lång, tid, det brukar ta ett år, att utreda sådana här ärenden, säger Greger Casselborg, till Radio Stockholm.