Kronoberg

Jonas Björkman om Let's dance: Brysselsteget ska in i dansen

6:44 min

Tennislegendaren Jonas Björkman är klar för TV4:s stora fredagsunderhållning Let's dance. Han ser fram emot det något annorlunda uppdraget - och det var inte första gången han fick frågan.

– Jag tycker också väldigt mycket om musik och dans och kände att det här var en fantastisk möjlighet att äntligen få lära sig, säger Björkman som är en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika tennisspelare.

Har du rytmen i blodet?

– Det vet jag inte om man vågar säga för då blir det än värre om man inte har det sen längre fram men lite rytm har jag nog ändå, det tror jag.

Björkman har varit aktuell för programmet tidigare:

– Jag har fått frågan innan men då har jag inte haft möjlighet riktigt med alla uppdrag jag har haft, säger Björkman och berättar att musik alltid varit viktigt för honom, inte minst inför matcher.

Att dansa inför den stora TV-publiken tror han blir rätt darrigt:

– Jag var nervös när jag gick in på tennisplanen också men det var min hemmaplan på något sätt trots att det var miljoner som tittade, det är lite annorlunda här, det är en helt ny scen man ska framträda på, så det spelar nog ingen roll, man kommer nog vara hur nervös som helst, säger Björkman skrattande.

Med i Let's dance är i år också bland andra Ingemar Stenmark, Nanne Grönwall och Jenny Strömstedt, uppger TV4.

Hör hela intervjun med Jonas Björkman i ljudklippet ovan!