Svartsjuka bakom mordet på Inail

I dag lämnade åklagare Klas Lorefors in åtalet mot den 31-årige man som misstänks ha mördat Nail Inal vid en nyårsfest i Huskvarna. Det är en märklig mordhistoria som nu rullas upp, med svartsjuka, mord, ett försvunnet lik och tysta vittnen.

Nail Inal försvann från en nyårsfest i Huskvarna och när den nu häktade 31-åringen återvände till festen hade han blodiga kläder.

Polisen har haft en svår utredning eftersom dom flesta av dom inblandade är släkt med varandra och inte vela säga mycket. Men till slut häktades en 31-åring, sedan häktades hans fru.

I mitten av februari kom så genombrottet i utredningen - vid en enslig skogsväg ett par mil norr om Huskvarna hittades Nail Inal död. Fyndet gjordes bara några timmar efter att kvinnan som suttit anhållen, som skäligen misstänkt för medhjälp till mord, hade släppts.

I stämningsansökan i dag måndag står det detaljerat hur åklagare Klas Lorefors misstänker att 31-åringen mördat Nail Inal. Gång på gång ska han ha stött en kniv i hans bröst å rygg.

Motivet: mördarens fru var otrogen med offret. Ett triangeldrama som slutade med ett sönderhugget lik på en skogsväg och ett åtal om mord.

Reporter: Pascal Tshibanda

pascal.tshibanda@sr.se