Botold snart tillbaka på fotbollsplanen?

VSK Fotboll:s stjärnmittfältare Joonas Botold, som vred höften ur led i går, kan vara tillbaks i spel redan den här säsongen.

Hans höftkula är på plats igen...

Det var i en närkamp med en spelare i Mjällby i 74:e minuten som Joonas Botold ramlade och fick Mjällbyspelaren över sig. I fallet hade Botold kvar foten med dobbarna i gräsmattan så att höften sköts bakåt och gick ur led.

- Nu har läkarna rätat till höftkulan så att benet är rakt igen. Botold skrivs ut i morgon och kommer få hoppa på kryckor ett antal veckor, säger Per Gidlund, tränare i VSK, till P4 Västmanland.

- Efter det ska han så smått kunna springa igen och enligt läkaren kan han vara tillbaka i laget redan den här säsongen.

Enligt Gidlund mår Botold under omständigheterna väl.

- När jag träffade honom var han på bra humör, precis som Joonas brukar vara, pigg och glad.

Redan innan Botold skadades var skadelistan lång i VSK. Eftersom klubben samarbetar med IFK Göteborg ska man försöka låna två unga spelare som kan hjälpa till på planen.

- I det här samarbetsavtalet vi har kan vi kan vi låna två spelare som är under 22 år gamla, säger VSKs ordförande Birger Jonsson.

Från första juli kan VSK köpa in nya spelare som kan stärka truppen.

- Nu är ju en av nyckelspelarna skadad och... Vi vill väl inte säga någonting i det här läget utan att ha tagit några styrelsebeslut, men helt klart så måste truppen kanske förstärkas, säger Birger Jonsson till P4 Västmanland.