Grafik: Resultat - valet i Grekland

Siffrorna visar inrikesdepartementets officiella valresultat när 99,8 procent av rösterna var räknade.

Klicka på partiernas namn för att läsa om deras politik.

Syriza
Partiledare: Alexis Tsipras
Vänsterradikala Syriza anser att Grekland ekonomi inte kan återhämta sig innan landets skulder har kommit ner till hållbara nivåer. Tsipras vill att huvuddelen av landets skulder skrivs ner av EU-trojkan och att kravet på ett BNP-överskott på 4,5 procent ersätts med mål om en budget i balans. Syriza vill också att EU:s strukturfonder går in med ett stimulanspaket på fem miljarder euro för att skapa 300 000 nya jobb i landet.


Ny demokrati
Partiledare: Antonis Samaras (premiärminister)
Konservativa Ny demokrati vill fortsätta på den inslagna vägen för att ta Grekland ur krisen och har det senaste året satt upp mål om att leva upp till långivarnas krav långt tidigare än vad EU-trojkan krävt. De 11,5 miljarder euro som återstår av nödlånet till landet ska enligt partiet omvandlas till en ”försiktighetskreditlina”, och därmed få bättre villkor än de nödlån landet fått. För att landet ska få igång tillväxten vill partiet se mer privatiseringar och en bolagsskatt sänkt till 15 procent.

Potami (Floden)
Partiledare: Stavros Theodorakis
Potami säger att de är villiga att samarbeta med både Syriza och Ny demokrati, men att de kommer  ställa vissa villkor.  Partiet menar att Greklands ställning i euroområdet inte bör äventyras, men att olika räddningsaktioner såsom att sänka överskottsmålen, bör eftersträvas.

Gyllene gryning
Partiledare: Nikos Michaloliakos
Nynazistiska Gyllene gryning motsätter sig EU-trojkans räddningspaket och vill att landet ensidigt förkastar skulderna. Partiet vill också utvisa alla ”illegala” migranter.

Pasok (Panhellenska Socialistiska Rörelsen)
Partiledare: Evangelos Venizelos
Socialistpartiet Pasok vill fortsätta landets försök att leva upp till kraven från EU-trojkan, för att på så sätt kunna omvandla nödlånen till en ”försiktighetskreditlina” och ge landet bättre kreditvärdighet på världsmarknaden. Venizelos har indikerat att partiet skulle kunna sitta i regering tillsammans med Ny demokrati på nytt, men att partiet även kan överväga att samarbeta med Syriza.

KKE (Greklands kommunistiska parti)
Partiledare: Dimitris Koutsoubas
Kommunistpartiet KKE är det enda partiet som öppet ställer sig bakom ett grekiskt utträde ur både eurosammarbetet och EU. Koutsoubas har sagt att partiet inte kommer att delta i någon koalition för att sitta i regering, och har avvisat uppmaningar från Syriza om att stötta en minoritetsregering.

ANEL (Oberoende greker)
Partiledare: Panos Kammenos
Högerpartiet Anel är starkt kritiskt till EU-trojkans räddningspaket och har sagt sig vara berett att bortse från de ideologiska skiljelinjerna för att kunna samarbeta med Syriza för att bilda regering. Partiet vill se delar av landets skulder nerskrivna och ogiltigförklara de lagar som kopplats till räddningspaketet.

KIDISO (Rörelsen för demokratiska socialister)
Partiledare: George Papandreou
Den tidigare premiärministern och PASOK-ledaren George Papandreou  menar att Grekland bör ompröva trojkans räddningsaktioner för att sedan skapa en egen reformplan som grekerna skulle kunna rösta på i en folkomröstning. Han säger att han är beredd att arbeta med Syriza under vissa omständigheter, men har uteslutit samarbete med Ny demokrati så länge som hans tidigare rumskamrat från universitetstiden, Antonis Samaras, är ansvarig.

Källa: Ekathimerini.com