Barnen vill stanna på Hågadalsskolan

Föräldrar till ett 50-tal elever som går i andra klass på Hågadalsskolan i Uppsala är nu upprörda över en flytt som drabbar deras barn.

Två klasser kommer till hösten att tvingas flytta till nya klassrum i högstadieskolan Eriksberg som ligger intill, det här kommer påverka barnens skoltid negativt tror föräldrarna.

Det är till hösten som cirka 50 elever som nu går i tvåan på Hågadalsskolan tvingas flytta till Eriksbergsskolan. Anledningen till det är att ett 40-tal av Flogstaskolans elever i fyran och femman måste flytta in i Hågadal, då det inte finns plats i deras lokaler. En flyttkarusell som flera föräldrar som Upplandsnytt pratat med tycker är oacceptabel.

Aram Ali är pappa till Lana som går i tvåan och det som han och de andra fröäldrarna främst är oroliga över är avståndet. Enligt Aram så tar det sex minuter att gå från skolgården på Hågadal till de nya klassrummen i Eriksbergsskolan. Inte alla barnen kommer att hänga med när man på rasterna och lunchtimmen ska fram och tillbaka mellan skolorna. Arams dotter Lana Ali går i tvåan och blir en av dem som kommer flyttas.

-Jag tycker det är dåligt, jag vill inte att vi ska flytta, säger Lana.

Kontakta reportern alexander.gagliano@sr.se