Förlossningen byggs om för att klara trycket

Det är trångt på förlossningsavdelningen i Jönköping och det behövs också fler rum - i takt med att det föds fler barn. Därför börjar nu en ombyggnad på förlossningen, något som gläder vårdenhetschef Gunilla Sjöberg.

Hela förlossningsvården har utvecklats och de sista åren har lokalerna på förlossningsavdelningen på Länssjukhuset Ryhov inte hållit måttet, säger Gunilla Sjöberg.

Till att börja med är det två saker som ska bli bättre. Operationssalen som används vid så kallade urakutsnitt, när det handlar om minuter för att få ut barnet - den salen är för trång idag och den ska bli större. Dessutom ska det finnas en direktväg in till neonatalavdelningen, där det också ska finnas möjlighet för föräldrarna att bo nära det för tidigt födda barnet, vilket är viktigt.

Desenaste åren har det fötts fler och fler barn för varje år och på förlossningen hoppas man nu på ännu mer pengar från landstingspolitikerna för att kunna bygga om ännu mer. Det som behövs är bland annat ytterligare ett förlossningsrum, och badkar och dusch till varje rum.