Karlsborg visades upp för potentiella K3-officerare

Drygt 100 officerare ska anställas på regementet K3 i Karlsborg. Tjänsterna har erbjudits personal som idag jobbar på förband som ska läggas ner. 
Marcus Sjöberg och Johanna Sundberg från Göteborg och Amf 4 var idag i Karlsborg på besöksresa för att lära sej mer om kommunen som kan bli nya bostadsorten.
Och om mindre än två veckor måste familjen ha bestämt sig...

- Det är intressant här. Man får ett brett perspekiv med information både om barnomsorgen och från mäklarna. De har tänkt till! skrattar Johanna Sundberg. 

Både Johanna Sundberg och Marcus Sjöberg är officerare, men det är Marcus som efter jobb på Amf 4 i Göteborg erbjudits en tjänst på K3.

Paret har fördelen att känna till K3 och omgivningarna sedan tidigare, men menar att en besöksresa är betydelsefull inför beslutet.

Under två dagar har de getts möjligheten att knyta kontakter och se över bostads- och arbetsmarknad. Sedan har familjen 12 dagar på sig att bestämma sig för om det blir någon flytt eller inte. 

- Jag fick erbjudandet i torsdags. Det var bara att åka hem och säga till Johanna ”på måndag ska vi till Karlsborg på besöksresa”. Så det är många intryck som måste tas in och berarbetas, säger Marcus Sjöberg.

Enligt Johanna Sundberg är det boendet samt möjligheten att få ett jobb som kommer att fälla avgörandet.