ETER TISDAG 3 MAJ

Två rånförsök i Visby
Två rånförsök inträffade i Visby under tisdagseftermiddagen. Ett vid kiosken Maxim på follingboväg och det andra vid konditoriet Norrgatt i norra Visby. Bernhard Brunner är ägare av Norrgatt och han säger så här om händelsen.

Reporter tommy.lundberg@sr.se


Ytterligare en person gripen för inblandning i dubbelmordet
Ännu en person har gripits misstänkt för att vara delaktig i morden på södra Gotland. Sedan tidigare sitter en 45-årig man häktad och nu är det en 25-årig man som anhållits. Häktningsförhandlingar hölls på tisdagen och kriminalinspektör Sune Jakobsson sade såhär om den senaste händelsen.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Tuffare ekonomi för lottorna när P18 försvinner
Försvarets organisation kommer att förändras en hel del på Gotland och det är många verksamheter som påverkas. Lottakåren är en av dem. Ulla Bäckström är förbundschef för lottorna på Gotland och beskriver här hur deras verksamhet påverkas.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Anonyma alkoholister i stort möte på ön
Tänk att ni skulle dricka en flaska sprit varje dag och ändå gå till jobbet och sköta om sitt liv....och samtidigt själv tycka att du inte har någon form av problem. Den här veckan är det stort möte för organisationen Anonyma alkoholister.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Gotländska män har många sexpartners
En undersökning i tidningen Aftonbladet visar att gotländska kvinnor tycker att de är fula. Drygt en tredjedel av de gotländska männen har haft fler än 20 sexpartners. Det man frågar sig då är, hur kan det här komma sig?

Reporter patrik.widegren@sr.se


Bejrum tackar för sig
Räddningschefen på Gotlands kommun, Jan Bejrum, slutar efter 23 år inom räddningstjänsten. Hör honom berätta om varför han nu slutar och hur han ser på framtiden.

Reporter lars.eskelind@sr.se