P4 Extra 3 maj

Egypten är ju ett av svenskarnas mest populära resmål. Men hur säkert är det att åka dit? I P4 Extra idag ska vi prata om det politiska läget efter helgens sprängdåd i Kairo.

När hovrätten kraftigt sänkte straffen för fyra män som dömts för gruppvåldtäkt på en 13-årig flicka i Motala startades en insamling för att familjen skulle ha råd att driva fallet vidare till Högsta domstolen. På bara några veckor skänktes 900 000 kronor av svenskar som ville att målet skulle prövas i högsta instans. Men HD tog inte upp fallet.Nu har pengarna samlats i en fond, som ska hjälpa andra barn som utnyttjats sexuellt. Hör flickans pappa i dagens ”P4 Extra”.

Igår inleddes rättegången mot Lynndie England, en av de amerikanska soldater som åtalats för övergrepp på fångar i Aby Ghraib-fängelset i Irak. Svenska Amnesty kommer till studion.

Pressfrihetens dag uppmärksammas genom en manifestation för den svenska journalisten Dawid Isaak som sitter fängslad i Eritrea, efter att ha jobbat för pressfrihet och demokrati i landet. Hur det lät på manifestationen hör du senare i P4 Extra.

Efter klockan två får vi besök, då Jessica Folcker som sjunger på svenska nu för tiden.

Och så avslöjar vi vem som fick Selma Lagerlöf-priset.

Detta och lite till är P4 Extra idag!