Människohandlarna skulle göra stora affärer med Gislavedsbon

I dag fortsatte rättegången i Borås mot dom tre män som misstänks för människohandel - för att ha tvingat en 17-årig flicka från Kosovo till Sverige för att sälja sex.

Och enligt den omfattande utredningen så fanns planer på stora affärer med den företagare från Gislaved som också åtalats.

Enligt åklagaren så hade en av dom åtalade människohandlarna, en 25-åring, tänkt göra stora affärer med företagaren i Gislaved. Den 17-åriga flickan som mot sin vilja förts från Kosovo till Sverige för att prostitueras, var handelsvaran.

25-åringen hade förberett att överlåta, alltså sälja henne till företagaren för en längre tid. Gislavedsbon har förnekat dom planerna och så blev det heller inte. För när flickan levererats till hans bostad för att ha sex, så såg hon sin chans. Medan företagaren väntade i sängen, tog hon hans mobiltelefon och gick hon in på toaletten. Därifrån försäkte hon slå larm.

Sedan flydde hon ut i vinterkylan och fick hjälp att kontakta polisen av en Gislavedsbo som var ute och skottade snö. Så startade den här omfattande utredningen. När polisen gjorde husrannsakan i företagarens bostad så hittades 17-åringens bh på en strykbräda i källaren och på golvet i vardagsrummet låg hennes trosor, som hon lämnat kvar när hon flydde.

Men relationerna mellan företagaren och människohandlarna var inte bara affärsmässiga. Dom har nämligen också åtalats för att under besöket i Gislaved ha hotat skjuta honom och för att ha stulit 4.500 kronor, hans bensinkort, bilnycklar, kniv och kläder.

Eftersom Gislavedsbon aldrig hann ha sex med flickan så har han åtalats för försök till sexuellt utnyttjande alternativt försök till köp av sexuella tjänster. Rättegången i Borås väntas avslutas i morron.