Kohonen klar och Öhman till Falun

Det Radiosporten avslöjade igår blev officiellt idag. Innebandy-stjärnan Mika Kohonen har skrivit på ett ettårskontrakt med Uppsalaklubben Storvreta. Kohonens förre radarpartner, Hannes Öhman, väljer Falun.

Den svenska innebandypubliken får återigen chansen att se världens bäste spelare. Det är iallafall vad många anser om den finländske poängkungen Mika Kohonen.

Dessutom kan Radiosporten avslöja att Kohonens förre radarpartner i Balrog och landslagskollegan i Finland, Hannes Öhman, lämnar just Balrog efter sex säsonger för spel i IBF Falun.

Öhman får därmed återigen Mika Packalén som tränare. Packalén var ju tränare i Balrog under tre säsonger, med SM-guld ifjol som höjdpunkt.

- Balrog är klubben i mitt hjärta, men det ska bli intressant och kul att komma till Falun, säger Hannes Öhman till Radiosporten.

- Målet är givetvis slutspel, för jag vill spela om medaljerna, säger Öhman vidare.

Radiosporten erfar också att flera före detta Balrog-spelare är på väg till Falun. Inte minst den meriterade backen Thomas Brottman.

En Balrog-nyhet är att Jimmy Mitman tar över efter Peter Lundin som coach i botkyrkaklubben. Mitman har tidigare varit tränare i Haninge.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se