Niondeklassare lagar mat med kändiskock

4:50 min

Happy Fish taco stod på menyn idag när elever i årskurs 9 på Internationella Engelska Skolan i Västerås fick laga mat med Sveriges Mästerkock 2014, Amir Kheirmand, i en så kallad cookalong. 

Syftet är att inspirera nästa generation att välja rätt fisk och skaldjur genom skolprojektet Fish and Kids. Eleverna kommer både få smaka och laga Amirs fiskrecept under en så kallad cookalong - Amir visar hur man lagar - eleverna provar själva.

Skolköket på Internationella Engelska skolan är sedan i höstas MSC-certifierat, vilket innebär att de rätter som bär miljömärket kan spåras tillbaka till ett MSC-certifierat fiske. Dagen till ära fick kökspersonalen laga och servera ett av Amirs recept till skollunch och samma sak ska eleverna sedan laga tillsammans med Amir. Dessutom får alla ta med sig receptet och testa hemma. Under dagen finns även representanter från MSC på plats för att svara på frågor om hållbart fiske. 

– Det var gott, säger Lina Norling och Aven Habtezion i klass 91 på Internationella Engelska skolan som precis ätit sin skollunch.