Bara svagt hopp om högsta serien för Västanfors

Västanfors IF har haft en liten förhoppning att få spela i bandyallsvenskan även nästa säsong. Men nu ser den chansen ut att vara borta.

Västanfors förhoppning till att få spela allsvensk bandy även nästa säsong hänger på att några av de allsvenskan klubbarna inte får sin elitlicens. För att få en elitlicens av förbundet måste föreningarna visa upp ett positivt resultat i klubbkassan.

Från början var det fem lag som låg i riskzonen. Men när både Falun, Ljusdal och Motala nyligen fick klarttecken så minskade Västanfors chanser rejält. Nu är det bara Sirius och Katrineholm som väntar på besked från bandyförbundet och det beskedet kommer troligtvis i eftermiddag när förbundets ekonominämnd har möte.

Om nu någon av dessa två föreningars ekonomi inte skulle accepteras så går erbjudandet om spel i allsvenskan till klubbarna i division 1 efter en bestämd rangordning. Där står Kalix först på tur följt av Finspång, Gripen/Trollhättan och som fyra på den listan är Västanfors. Visserligen ryktas det att Finspång inte kommer tacka ja till att spela i allsvenskan. Men helt klart är att det ska mycket till för att Västanfors ska spela i bandyns högsta serie även nästa säsong.

Styrelsen och ledarna i Västanfors har inte tagit ställning till vad de kommer svara om de skulle få en förfrågan om att spela i allsvenskan.