Kirsi Wahlström i Härnösand väljer att låta sig styras inifrån

26 min

Efter utmattningssyndrom valde Kirsi Wahlström att utbilda sig till coach. Nu använder hon sina egna erfarenheter på heltid för att hjälpa andra.

Vid 30 års ålder hade Kirsi redan en toppkarriär med chefsjobb, familj och allt "man skulle ha". Men hon mådde inte bra. Hon drev sig själv väldigt hårt och var sällan nöjd med det hon gjorde. 

– Jag hade väldigt starka föreställningar om hur man skulle vara och det var väldigt mycket utifrånstyrt. Präglad av att man får betyg i skolan och skulle vara duktig. Att man gör sin plikt, att man är omtänksam om andra människor - och det är ju en positiv egenskap - men när man är omtänksam om andra i för stor utsträckning kontra hur omtänksam man är om sig själv, så blir det oftast inte så bra, säger Kirsi.

Hon blev utmattad och tog till slut flera kliv i livet för att ändra sin situation. Bland annat reste hon till Costa Rica för att utbilda sig till coach, som nu är hennes sysselsättning. Sedan 2007 driver hon eget coachföretag och väljer att mer styras inifrån.