Team Mälarenergi satsar på seger i Sverigepremiären

Västeråscyklisterna i Team Mälarenergi har under två månader varit ute i Europa och tävlat. Nu är de hemma igen, och i morgon inleder laget Sverigesäsongen med endagarsloppet Vansbro GP.

- Det ska bli oerhört kul att starta mot de svenska cyklisterna och se hur bra vi står oss mot dem, säger Martin Nyman, en av Team Mälarenergis cyklister.

Martin Nyman är Team Mälarenergis bäste bergscyklist.

Hans fjärdeplats i det spanska loppet Vuelta Allicante var en av de största framgångarna under den två månader långa Europaturnén - och det har tagit ut sin rätt.

- Man är oerhört sliten i kroppen och trött i huvudet och det är skönt att vi är hemma, men nu tar vi nya tag till de svenska tävlingarna, säger Martin Nyman till P4 Västmanland.

- Jag vet att jag har höjt mig sedan tidigare år och vi satsar naturligtvis på seger, men samtidigt så vet vi att det finns andra svenska lag som har kört mycket bra.

Under de senaste åren har Team Mälarenergi varit tvåa i Sverige efter Team Bianchi, men till den här säsongen har Varbergsklubben lagt ner sitt lag. Nu kommer det största motståndet i stället från det nystartade Team Cykelcity från Stockholm.

När Team Mälarenergi varit i Europa har cyklisterna från Västeråsklubben gärna visa vilka som kommer regera i cykelsverige den här säsongen.

- För självförtroendet hos cyklisterna är det viktigt om vi kan börja säsongen på hemmaplan med en seger, säger Team Mälarenergi:s tränare David Johansson.

- Men på lång sikt är det viktigare med de lite större svenska tävlingarna, som Sverigecupen och SM, och kanske framför allt när vi är utomlands och tävlar.

Vansbro GP avgörs på en ganska kurvig och teknisk bana som körs flera varv. Enligt tränaren David Johansson så står det största hoppet för Mälarenerigs del till nyförvärvet Christofer Stevenson, men det finns även fler som kan blanda sig i tätstriden.