ETER ONSDAG 4 MAJ

Knivskurna kioskägaren kvar på sjukhus
På tisdagen knivskars ägaren till en kiosk på follingboväg i Visby när två personer försökte råna kiosken. Mannen är fortfarande kvar på sjukhuset, och kiosken sköts av hans son som nu berättar om sin pappas kamp mot rånarna.

Reporter patrik.widegren@sr.se


Billiga flygbiljetter - nästan bara luft
Just nu annonserar Skyways om att man kan resa till Stockholm för 295 kronor. Men det annonsen inte säger, är att det i praktiken bara finns en eller två såna här billiga biljett per avgång…

Reporter patrik.widegren@sr.se


Kommunalråd om avhoppet
Igår kom beskedet att räddningschefen Jan Bejrum slutar sitt uppdrag och en del av beslutet beror på att han tycker att det är svårt att driva en verksamhet där han inte får de ekonomiska resurser som krävs. Bejrum tycker att det är svårt att få politikerna att satsa mer pengar på räddningstjänst. Kommunalrådet Åke Svensson (s) kommenterar det här.

Reporter lars.eskelind@sr.se


15 jobb till Gotland när previa öppnar nytt kontor
Företaget Previa, som bland annat arbetar med företagshälsovård, har beslutat att öppna ett nationellt kundservciecenter på Gotland. Företaget väntas anställa 15 personer redan i vår. Lars Kroné som är distriktschef vid Previa Gotland berättar mer.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Susanne Osten-komedi spelas in på Gotland
Snart att börja filmas på ännu en film i Fårösund. Det är Susanne Osten som är regissör för en svensk komedi som heter Walter och Virginia. Inspelningarna börjar den 23 maj. Anette Westöö som är platschef på kustateljen i Fårsund berättar om filmen.

Reporter lars.eskelind@sr.se