Opposition anser Uddevallas kommunalråd är olämplig på sin post

Fem partier i Uddevalla kräver nu att kommunalrådet Lennart Björk i Uddevalla tänker över sin framtid. Det efter den så kallade Nodendorph-affären, där den före detta ledande socialdemokratiska politikern Helen Hagström-Nordendorph dömts av tingsrätten  för bedrägeri mot försäkringskassan och urkundsförfalskning.


Det socialdemokratiska kommunalrådet Lennart Björk har förbukat sitt förtroende och är inte lämplig att leda Uddevalla kommun som kommunens höst uppsatte politiker.  Det är det budskap som fem av partierna i kommunfullmäktige enats om i en gemensam skrivelse.

Bakom den står moderaterna, folkpartiet, centerpartiet, kristdemokraterna och miljöpartiet.

- Vi vill markera hur allvarligt vi ser på det här, efter som vi hela tiden mötts av denna tystnad, säger moderaternas Staffan Cronholm.

- Det är inte politik man vill prata om utan person, säger Lennart Björk och påpekar att de gjort bra saker i Uddevalla också. Uddevalla är bland annat nominerad till Årets stadskärna.

- Jag tycker det är jobbigt att man gör på detta viset. de pratar om öppenhet och slutenhet, men här går de bakom ryggen på mig och sätter kniven i ryggen på mig. Hade de varit öppna hade de kunnat ge mig pressmedelande innan de gått till presskonferense så hade jag tagit del av det men så öppna är man inte, säger Lennart Björk till SR Radio Väst.