Klubbar överens efter fotbollsbråk

Det som beskrivits som fotbollsbråket mellan Sverige och Danmark är nu över, det enades man om vid ett möte i Köpenhamn idag.

Fotbollsklubbarna Malmö FF och FC Köpenhamn är nu överens om att förra veckans läktarbråk i Köpenhamn, då mer än 30 Malmösupportrar hävdar att de blev misshandlade av dansk polis var betydligt mer komplicerad än vad som beskrivits i media.

Flera Malmö FF-supportrar skadades under Royal League på Parken i Köpenhamn när danska civilklädda poliser stormade in på läktaren för att gripa personer som kastade ölmuggar. Ola Jangbecker var en av dem som kom i vägen.

- Jag blev omkullputtad av civil polis och när jag reser mig upp får jag ett stenhårt batongslag från sidan. Det svartnar för ögonen och nästa sak jag minns är att jag ligger på ryggen och en av poliserna står kvar och slår på mig. Jag fick ett stort hål i huvudet, blev stel i knäet efter slag där och ont i låret, säger Ola Jangbecker.

De båda klubbarna och representanter Köpenhamnspolisen och de danska och svenska elitfotbollsföreningarna granskade idag de filmer som togs vid bråket och man kom fram till att det bland MFF-supportrarna fanns vissa personer som starkt bidrog till att provocera fram läktarvåldet. Men man enades också om att det i sig inte borde lett till att oskyldiga skadas.

I ett pressmeddelande säger man nu att saken för klubbarnas räkning är avslutad. Enligt Malmö FF:s supporterklubb håller man nu på att samla in vittnesmål för att kunna lämna in en polisanmälan mot Köpenhamnspolisen och man säger att även om det fanns personer som uppträdde provocerande, så förvarar det inte Köpenhamnspolisens övervåld.