Dansk-svenska fotbollsbråket över

Det som beskrivits som fotbollsbråket mellan Sverige och Danmark är nu över. Det enades man om vid ett möte på onsdagen i Köpenhamn.

Fotbollsklubbarna Malmö FF och FC Köpenhamn är nu överens om att förra veckans läktarbråk i Köpenhamn var betydligt mer komplicerad än vad som beskrivits i medierna.

Över 30 Malmösupportrar hävdar att de blev misshandlade av dansk polis.

Flera Malmö FF-supportrar skadades under Royal League på Parken i Köpenhamn när danska, civilklädda poliser stormade in på läktaren för att gripa personer som kastade muggar med öl.

De båda klubbarna, representanter för Köpenhamnspolisen och de danska och svenska elitfotbollsföreningarna granskade filmerna som togs vid bråket.

Man kom fram till att det bland MFF-supportrarna fanns vissa personer som starkt bidrog till att provocera fram läktarvåldet, men man enades också om att det i sig inte borde lett till att oskyldiga skadas.

I ett pressmeddelande säger man nu att saken är avslutad för klubbarnas räkning.

Enligt Malmö FF:s supporterklubb håller man nu på att samla in vittnesmål för att kunna lämna in en polisanmälan mot Köpenhamnspolisen. Man säger att även om det fanns personer som uppträdde provocerande, så försvarar det inte polisens övervåld.

Jens Ericson, Malmö
jens.ericsson@sr.se