Nytt skottdrama i Köpenhamn – en död

1:19 min

En person har avlidit efter ett nytt skottdrama i Köpenhamn i natt. Mannen ska ha blivit skjuten i huvudet. Två poliser skadades också, uppgav Köpenhamnspolisen, på en pressinformation klockan 04.00.

De båda poliserna skadades i armar och ben, och får vård just nu. De är utom livsfara, meddelar vice polisinspektör Allan Wadsworth Hansen från Köpenhamnpolisen på pressträffen.

Skottdramat är det andra inom loppet av några timmar. På lördagseftermiddagen dödades en person och tre poliser skadades vid ett attentat i en seminarielokal i Köpenhamn.

Den 55-årige mannen, som avled efter skottskador på seminariet, var en civilperson och hade inget med arrangemanget i seminarielokalen att göra.

Skottdramat som skedde vid ett-tiden i natt inträffade vid Köpenhamns synagoga på Krystalgade nära Nørreport, rapporterar Danmarks Radio. Det är oklart vilken typ av vapen som användes.

Gärningsmannen flydde från platsen till fots. Han har ännu inte gripits och Allan Wadsworth Hansen säger att polisen söker efter två olika gärningsmän.

Delar av centrala Köpenhamn spärrades av efter skottlossningen vid synagogan, som ligger bara några kvarter från den berömda gågatan Strøget i centrala Köpenhamn. Enligt tidningen Jyllands-Posten har också hela Strøget spärrats av.

Köpenhamnspolisen uppmanade tidigare i natt folk via Twitter att att man ska följa deras anvisningar. Var rädda om er själva, skriver de i tweeten.

Enligt polisen är det ännu för tidigt att säga om det finns något samband med skottlossningen på ett seminarium i Köpenhamn i går eftermiddag.

En person dödades och tre poliser skadades när gärningsmannen öppnade eld under en föreläsning. Det handlar om en ensam gärningsman, som flydde från platsen efter skottlossningen.

Seminariet handlade om yttrandefrihet och den svenske konstnären Lars Vilks var på plats.

Vilks själv har sagt till nyhetsbyrån AP att han tror att han var målet för skottlossningen.