Ljungby

Troja/Ljungby fängslade segern mot Västervik – nu väntar Kumla

2:30 min

Allettan södra är över. Troja/Ljungby avslutade med seger, 2-1, mot Västervik. Nu väntar spel mot Kumla i nästa fas på vägen mot hockeyallsvenskan.

Troja/Ljungby var redan inför kvällens match mot Västervik klara att sluta som tvåa i allettan södra.

Och i och med att Kumla vann över Surahammar med 6-0 så tog man andraplatsen i Hockeyettan västra vår – en fortsättningsserie för de lag som inte tog sig till Allettan – och blev därmed Trojas motstånd i den första av tre möjliga play off-rundor.  

– Det som talar för att vi tar oss förbi Kumla är att vi är inne i en bra positiv trend. Dom flesta spelarna i laget är hela. Vi har en bra bredd och även bra topp, så det talar för att vi ska vinna mot Kumla, kommenterar Pelle Svensson.

Den första matchen spelas nu på torsdag på bortaplan. Sedan väntar avgörande hemma i Sunnerbohov. Matchserierna spelas bäst av tre. Pelle Svensson menar att det finns noll risk för underskattning, trots att Kumla kommer från Hockeyettan västra vår. 

– Nej. Det finns det inte. Nu är det fullt järn i alla matcher. Och full respekt för alla motståndare. Så nej, det finns ingen risk för underskattning, säger Pelle Svensson. 

Matchen mot Västervik avslagen

Matchen mot Västervik var tämligen avslagen eftersom Troja/Ljungby inte hade någonting att spela för.

Man låg länge under med 0-1 men vände till slut matchen för att avgöra på övertid, 2-1. Jonathan Nielsen och Oscar Andersson gjorde målen. 

– Det gällde ingenting. Jag har full respekt för att killarna inte går för hundra procent i alla lägen. Det handlar snarare om att ha en prestation som är något så när okej och inte dra på sig några skador, säger Pelle Svensson.