Förslag om grönt kvinnoförbund splittrar Mp-kongressen

På Fredag inleds miljöpartiets kongress i Gävle. Temat för årets kongress är feminism och i en motion föreslås att föreningen Gröna Kvinnor ska bli partiets officiella kvinnoförbund.

Författarna av motionen, däribland bland annat Ylva Bandmann, miljöpartiets före detta oppositionsrådet i Gävle, tycker att ett kvinnoförbund är ett nödvändigt ont, eftersom patriarkatet fortfarande lever och frodas - såväl i samhället som i partiet.

Förra eu-parlamentarikern, Inger Schörling från Gävle som också är ombud på kongressen vill däremot inte ha nåt kvinnoförbund utan tror att bästa sättet att nå jämställdhet är om män och kvinnor jobbar sida vid sida.

Åsikterna går alltså i sär och eftersom partistyrelsen har valt att inte ta ställning i frågan, blir det nu kongressens sak att ta ett beslut.

Men förra eu-parlamentarikern, Inger Schörling från Gävle som också är ombud på kongressen vill inte ha nåt kvinnoförbund utan tror att bästa sättet att nå jämställdhet är om män och kvinnor jobbar sida vid sida