Få vill vittna efter bråket på Hjulstaskolan

Polisen kan bli tvungen att lägga ner utredningen kring det stora bråket i Hjulstaskolan i västra Stockholm igår. Orsaken är att ingen av de som attackerades vill ställa upp som målsägande, och att ingen på skolan än så länge velat vittna i förhör.

Göran Ström är närpolisbefäl i Södra Järva närpolisområde och håller i utredningen.

- Det var många som såg den här händelsen och som vi är intresserade av att höra. Dels som vittnen, dels var det många som skadades och de är ju målsägande, så vi är intresserade av att komma i kontakt med dem också, men det har inte gått än, säger Göran Ström.

Hur ser det ut med vittnesmål; folk som är beredda att berätta om vad de sett?

- Vi har ingen som ställer upp i nuläget.

Det var lärare på plats igår. Har ingen av dem kunnat ställa upp och vittna om vad de sett?

- Nej, det är uppenbarligen så. Vi har haft kontakt med en lärare igår som initialt ville berätta någonting, men som har tagit tillbaka det. I nuläget är de inte beredda själva att berätta om händelsen. Det blir ju väldigt svårt för oss att driva utredningen vidare om det inte är någon som vill berätta för oss att hon eller han har blivit misshandlad, säger polisen Göran Ström.

De ungdomar som attackerade på Hjulstaskolan tros komma från grannstadsdelen Rinkeby och där har det idag talats mycket om det som hände på Hjulstaskolan igår.

Per Granhällen är samordnare för Rinkeby stadelsförvaltnings brottsförebyggande centrum. En kort stund efter bråket på Hjulstaskolan igår skickade han ett grupp-sms till ett 30-tal föräldrar och vuxna i Rinkeby, med information om vad som hänt. Om det uppstår nya bråk går det nu snabbt att få ut vuxna på gator och torg.

Under dagen har också så kallade medborgarvärdar och fältassistenter rört sig i Rinkeby för att prata med ungdomar och skaffa sig en bild av situationen. Fältassistenterna har också tagit kontakt med föräldrarna till de ungdomar som polisen identifierade efter bråket igår, ungdomar som kommer från Rinkeby men som befann sig i närheten av Hjulstaskolan.