Polisen söker fortfarande efter Karl-Lennarts ägare

1:59 min

Polisen har ännu inte lyckats få tag i ägaren till den lilla valpen Karl-Lennart som hittades övergiven utanför Västerås i förra veckan. Men en lösning kan nu vara på gång.

Det var i onsdags i förra veckan som några skogsarbetare hittade den lilla valpen på en skogsväg i Svanå utanför Västerås. Den var övergiven, frusen och hungrig. Valpen lämnades över till polisen och fick sedan flytta in på ett hundpensionat i Skinnskatteberg där den fick namnet Karl-Lennart.

Polisen tror sig veta vem ägaren är och har sedan i slutet av förra veckan försökt hitta ägaren, men hittills alltså utan resultat.

– Ibland är människor av olika orsaker svåra att få tag i. Varför vi inte får tag i den här personen det går egentligen inte att svara på, säger Västmanlandspolisen presstalesperson Victoria Holmgren.

Enligt lagen om hittegods har ägaren tio dagar på sig att höra av sig om valpen. Tidsfristen går ut på lördag den 21 februari.

Vad händer med valpen sen om ingen ägare hör av sig?

– I nuläget har polisen en möjlig lösning för omplacering av valpen. Exakt vilken lösning det är kan vi inte gå in på nu eftersom ägaren fortfarande har möjlighet att ge sig till känna.

Kan det bli aktuellt med avlivning?

– Nej det finns absolut ingenting som tyder på att valpen ska avlivas utan den kommer att omplaceras, säger Victoria Holmgren.