Västeråsbandet The Diverse i P4 Västmanland

5:18 min

Normalt gör Västeråsbandet The Diverse tung rock men som en kul grej på konserter gjorde de även en av låtarna i en countryversion, en låt som nu kommer höras i P4 Västmanland under två veckor. 

The Diverse började spela ihop 2012 och består av Kristoffer Hurtta på sång och gitarr, Fredrik Hudson på bas, Viktor Mattisson på gitarr och Wilhelm Svahn på trummor. De tre sistnämnda körar även. Bandet har ett rykte om sig att vara bra live och det är något de jobbat hårt på, till och med i replokalen.

- Man filmar, man tar in publik i lokalen och ser till att bara nöta och nöta och sen så många gig som möjligt, säger Fredrik Hudson.

Men även under konserterna vill man bjuda på något extra och inte bara spela låtarna som vanligt. Och det var så countryversionen av Long gone friend of mine föddes berättar Kristoffer Hurtta:

- Det började med att vi gick ut och dansade med någon i publiken i mitten av låten men problemet var när det blev lite större scener så kunde man ju inte göra det. Så då var man tvungen att göra något annat så då blev det det här stuket.

Nedan hittar du både country- och rockversionerna av låten.