Vänstern i Uddevalla stödjer inte oppositionskrav

I går uttalade fem av partierna i Uddevalla i kommunfullmäktige att det socialdemokratiska kommunalrådet Lennart Björk är klart olämplig som kommunens högste politiker. Vänsterpartiet valde att inte ställa sig bakom skrivelsen.

Ewy Gahnström är vänsterns kommunalråd:

- Jag tror att det inte finns någon som inte vet att vi har varit oerhört kritiska och jag har flera gånger uttalat mig vad vi tycker om den socialdemokratiska ledarstilen, säger Gahnström.

- När det gäller det här med Lennart Björks avgång så är det så att det inte finns någon formell makt för oss att kräva hans avgång enligt kommunallagen, säger Evy Gahnström.

Hon menar också att trots att hon samarbetar med Socialdemokraterna i majoritet så hindrar ingenting att se på det som händer i Uddevalla med kritiska ögon:

- Om vi hade bedömt att det var läge att bryta upp med (s) då hade väl vårt parti gjort det. Det viktigaste för oss är ju inte att jag har en kommunalrådspost utan istället att jag kan vara med och påverka den situationen som finns idag, avslutar Evy Gahnström.