Självkritiskt Falköpings KIK efter oavgjort mot Norvalla

I damfotbollens division 1 södra spelade Falköpings KIK på torsdagen oavgjort 1 -1 mot Norvalla från Väröbacka.
Sett till det som hände på planen, så var detta inte en vunnen poäng utan två förlorade, tyckte tränaren Lennart Filipsson.

- Det är det minsta man kan säga.  Vi hade inget baktempo och spelade krystat. Kanske var det tändningen det var fel på. Vi trodde nog att det skulle bli en enkel match, funderade tränaren efter matchen.

Falköpings KIK var spelmässigt det bättre laget hela matchen igenom. De hade 11-1 i hörnor och skapade fler chanser men oskärpa i avsluten kombinerat med en duktig målvakt i Norvalla gjorde att det aldrig blev mer än ett mål för KIK. Och efter detta enda mål dröjde det en kvart innan gästerna kvitterade på en kontring. 

Men efter det fanns hoppet ändå kvar och hemmalagets fina start på den andra halvleken gjorde att de flesta på läktarplats på Odenplan trodde på en vinst och en ny trepoängare för Falköpings KIK.

- Ja, och det värsta var nog att det gjorde tjejerna med. Vi ger ner oss istället för att fortsätta med det aggresiva spelet. Det var precis som att det smög sig in en trygghet ”ja, nu kom målet, nu ordnar sig allt ” och det är väldigt väldigt farligt, sa Lennart Filipssson.