Sabina Ddumba tackar gospelkören

12 min

Efter stenhårt arbete i Los Angeles är Sabina Ddumba redo för stor internationell lansering. I Musikplats Stockholm berättar hon om vägen till framgången via Tensta Gospel Choir.  

Sabina Ddumba spås en lysande internationell artistkarriär. Efter förra årets hyllade debutsingel Scarred For Life släpper hon under 2015 sitt första album, inspelat i bland annat Los Angeles och London. Sabina är från Fisksätra i Nacka och har sjungit så länge hon kan minnas. Men det var när hon började i Tensta Gospel Choir som fjortonåring som hon själv insåg sin talang.

-Jag fick hela tiden höra att jag var bra och fick chansen att sjunga solo framför kören. Den tiden har betytt allt. Annars hade jag nog inte varit där jag är idag, säger hon.

Intresset är enormt inför den stora lanseringen i USA och Europa. Själv ser hon fram emot allt men säger också att arbetet runt satsningen är påfrestande.

-Det har varit mycket. Jag skall vara överallt hela tiden. Det är en stor skillnad mellan hur man arbetar här hemma och i Los Angeles. Där är det högre tempo med allt. Jag försöker vänja mig, säger Sabina Ddumba.

Den 20 februari släpptes Sabina Ddumbas singel Effortless. Albumet kommer under hösten 2015.  

Mer om Musikplats Stockholm hittar du här