Svenskt VM-silver i lagsprinten efter Nilssons monsterspurt

1:37 min

Sveriges lagsprintlag med Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson tog VM-silver i lagsprinten efter Nilssons fina spurt.

Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson ordnade silver i lagsprinten i VM. Detta efter att Stina Nilsson svarat för en oerhört stark slutdel där hon åkte förbi Tyskland och spurtade förbi Polen.

Ida Ingemarsdotter växlade som fyra vid den avslutande växlingen och Stina Nilsson såg trött ut i backen. Men väl efter den fick 21-åringen upp farten rejält och lyckades tillslut knipa silvret då hon spurtslog polskan Sylwia Jaskowiec.

– Jag visste att kan jag ge henne läget att hon har vittring så kommer många att darra när det börjar närma sig upploppet, säger Ida Ingemarsdotter till Radiosporten.

Sverige riskerade att diskas

Efter loppet kom oroväckande besked då det framkom att Stina Nilsson riskerade att diskas. Nilsson genade med ena skidan över banmarkeringen för att hålla sig på benen vid en kurva då hon försökte ta sig förbi tyskan Denise Herrmann.

Svenskorna kunde dock dra en lättnadens suck då det endast blev ett gult kort för Nilsson och Sverige fick behålla sin silvermedalj.

– Jag var i juryrummet och såg på vad som hände, och jag fick motivera varför jag gjorde som jag gjorde. Det var väldigt skönt när det blev klart, det kom några tårar, säger Stina Nilsson.

– När de ryckte iväg Stina till juryrummet satte jag hjärtat i halsgropen, säger Ida Ingemarsdotter.

Norskorna med Ingvild Flugstad Östberg och Maiken Caspersen Falla var överlägsna och var i mål åtta sekunder före Sverige.