Stavstrul ställde till det för Sverige

2:47 min

Det svenska laget med Calle Halfvarsson och Teodor Peterson blev utan medalj i VM:s lagsprint efter att Teodor Peterson blivit av med staven vid den sista växlingen.

Sverige blev av med chansen att slåss om VM-medaljerna i lagsprinten vid den sista växlingen. Calle Halfvarsson växlade till Teodor Peterson och Sverige var i allra högsta grad med i medaljkampen.

Då hamnade ryssen Aleksej Petuchov framför Peterson. Petuchov föll och Peterson blev av med staven ochfick då i stället använda Halfvarssons stav. Sverige blev tillslut nia i mål.

– Jag skulle åka iväg och då kom Petuchov som var trött och slängde sig i mål. Det var nog inte meningen, men han åkte rakt in i min stav. Jag skrek efter Calle och fick en stav av honom. Jag tappade ju några meter och sen bromsade jag upp eftersom han (Petuchov) låg i vägen för mig. Då kände jag efter 100 meter att fan...nu blir det för jobbigt, säger Teodor Peterson till Radiosporten.

Det norska laget med Petter Northug och Finn Hågen Krogh hade uppvisning och tog kommandot och ledde från första växling till mål.

Man tog guldet före Ryssland – där Nikita Krjukov på slutsträckan var stark och höll undan för Italien med Dietmar Nöckler och Federico Pellegrino.