Serietvåan Stjärnan kvalar vidare

Stjärnan missade chansen till serieseger i bandyettan genom att spela 5-5 i sista seriematchen borta mot Öjaby. Därmed gick Malmbäck, som samtidigt slog BK Bore med 6-1, förbi Stjärnan på bättre målskillnad. För Stjärnan blir det nu ändå kvalspel i jakten på en allsvensk plats.

Det var seger som gällde för Stjärnan i dagens bortamatch mot Öjaby för att säkra seriesegern i bandyettan. Igor Golovin gjorde också ledningsmålet för bortalaget men sedan vände i stället Öjaby fram till 3-1. Då vaknade Stjärnan till liv igen och kunde göra både 3-2, 3-3 och 3-4. Trots att Öjaby kvitterade till 4-4 så verkade Stjärnan gå mot seger när Valerey Savichev gjorde 4-5 i den 86:e minuten.

Men i den 93:e minuten kunde Öjaby spela ner Stjärnan till en andra plats i tabellen när laget kvitterade samtidigt som laget spelade med en spelare mer på isen efter Denis In-Fa-Lins utvisning.

– Vi missar på tok för mycket målchanser och borde vunnit med 5-6 mål i dag, säger Stjärnans sportchef Per Folkesson.

Trots poängtappet fortsätter Stjärnan jakten på en allsvensk plats via kvalspel som inleds på fredag. Och möjligtvis var dagens poängtapp inte bara negativt.

– Nu får vi chansen att börja hemma på fredag och det kan vara en fördel.

Resultatet från fredagens och söndagens match läggs i hop med bortamål som räknas dubbelt. Segraren är klar för allsvenskt spel nästa säsong. Förloraren får ännu en chans att kvala sig upp genom att få möta ett av de allsvenska lag som hamnat på kvalplats.

Lottningen av motståndare resulterade i att Stjärnan får möta Nitro/Nora som vann div1 Mitt efter att ha segrat i alla matcher.

Öjaby-Stjärnan 5-5 (3-1)

Stjärnans målskyttar:

0-1 Igor Golovin

3-2 Artem Nikulin

3-3 Filip Björnholm

3-4 Igor Golovin

4-5 Valerey Savichev

BK Bore från Figeholm förlorade alltså stort i säsongens sista match. Trots ledningsmål av Ronnie Polgar Gegerfeldt föll laget med 6-1 borta mot Malmbäck.