Bild- och ljudextra: Dramatiken kring diskningshotet

1:22 min

Stina Nilsson genade när hon passerade en kona på väg in mot upploppet. Svenska silverlaget riskerade därmed att diskas. 

När Radiosportens reporter Alexander Lundholm skulle göra silverintervjuer med Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter var de plötsligt borta. Nilsson befann sig med förbundskapten Rikard Grip i ett juryrum för att gå igenom situationen där Nilsson genade. 

Radiosportens Torgny Mogren gav sin syn på saken och tyckte det skulle vara ”galet” om Sverige diskades.

– Det är defitinivt för hårt, hon bromsar upp för att inte krascha, i läge två får hon skicka in skidan innanför blå konen för att inte krascha in i den. Galet fel om Sverige diskas, sade Mogren.

Till slut kom beskedet – Sverige diskas inte, det blev bara gult kort.

I ljudklippet ovan kan ni höra om hur dramatiskt det lät i Sportextras direktsändning.

Förbundskapten Rikard Grip om dramatiken efter målgång:

– Hon fick bara ett gult kort då juryn hävdade att hon agerade på det bästa sätt som hon kunde, och det var ingenting som påverkade slutresultatet. Om det skulle falla på det där hade det varit för snöpligt när båda två har gjort två fantastiska prestationer. Det var några nervösa minuter när vi stod och väntade men det var ett skönt besked som vi fick.

Stina Nilsson själv:

– Jag var i juryrummet och såg på vad som hände, och jag fick motivera varför jag gjorde som jag gjorde. Det var väldigt skönt när det blev klart, det kom några tårar, säger Stina Nilsson.