Svenska Cupen

Myresjö/Vetlanda överkört i Svenska Cupen

1:06 min

Skrällgänget Myresjö/Vetlanda lyckades inte rå på Ljungskile i sin första match i Svenska Cupen 2015. Bortalaget vann nämligen med bekväma 0-5.

När Myresjö/Vetlanda i höstas slog ut IFK Värnamo och tog sig vidare till gruppspel i Svenska Cupen var det en stor skräll. Under söndagen försökte division 3-laget upprepa bedriften, då en ny Superettanklubb stod för motståndet. På besök i ett snövitt Vetlanda var nämligen Ljungskile, som bara var en poäng från avancemang till Allsvenskan 2014.

Men det blev ingen ny skräll. Istället blev hemmalaget ordentligt utspelat och förlorade slutligen med 0-5. 

Matchen började visserligen någorlunda jämt och en tidig hörna från Myresjö/Vetlanda var nära på att leta sig in efter bara några minuter spel. Efter det tog dock bortalaget över och hann med att göra både 0-1, 0-2 och 0-3 innan första halvlek var över.

- Vi hänger inte riktigt med, konstaterar lagkapten Viktor Lager, som ändå är nöjd med hur laget uppträdde i andra halvlek. När de gör 1, 2 och 3-0 gäller det bara att bita i, och jag tycker vi det okej i andra halvlek. Försöker dra ner på tempot och sådär. Men det är klart, de är ett snepp vassare.

Under de sista 45 minuterna hann Ljungskile med att göra ytterligare två mål och mest lyckosam var Ken Sema, som gjorde ett hattrick.

405 tappra åskådare på Heds Arena kan dock se fram emot nästa toppmöte redan på lördag, då IFK Göteborg kommer på besök. I Myresjö/Vetlandas grupp finner vi även Trollhättan. Ett av de fyra lagen kommer att gå vidare till nästa runda i Svenska Cupen.