HANDBOLL

Country säkrade kvalspel

HK Country är tillbaka på vinnarspåret efter storseger med 25-15 borta mot Cliff. Country toppar därmed fortsatt serien och har säkrat minst en kvalplats mot allsvenskan.

HK Country föll i toppmötet mot Hallby förra helgen i norra handbolslettan, men det fick Cliff sota för på söndagseftermiddagen.

Country stod för en ytterst solid försvarsinsats och släppte endast in 15 mål på hela matchen. Framför allt i den andra halvleken imponerade defensiven då Cliff blott mäktade med fem mål framåt på Stöpenlaget.

Det förhållandevis jämna halvtidsresultatet, 13-10 till Country, kunde tack vare det utökas till slutsegern med tio bollar.

Framåt utmärkte sig den erfarne Niklas Forsmoo främst med sex mål.

Vinsten innebar att serieledaren Country nu har elva poäng ner till tabellfyra Cliff som därmed hakades av i striden om toppositionerna i tabellen.

Kampen om direktplatsen till allsvenskan står nu alltså mellan Country, tvåan Hallby som är en poäng bakom och trean RP Linköping som är två pinnar efter de rödsvarta Stöpenspelarna.

Förhållandet mellan topptrion förblev oförändrat efter söndagens matcher då även Hallby vann (27-19 mot Bolton) och RP Linköping segrade (42-25 mot Hallstahammar).

Härnäst väntar en högintressant match för Country då just serietrean RP Linköping står för motståndet på hemmaplan nästa söndag.