Lag Edin vann elitserien

Lag Karlstad Edin vann elitserien efter att ha vunnit finalen mot Skellefteå Eskilsson med 8-2.

Lag Edin från Karlstads CK kom till den avgörande omgången av elitserien med en placering strax bakom slutspelsplats men avslutade serien i imponerande stil. Fem raka vinster i de sista grundseriematcherna tog laget till en semifinalplats och senare även finalplats. I finalen mötte de Skellefteå CK lag Eskilsson som startade finalen bäst och höll matchen jämn.

Eter tre omgångar hade lag Edin endast en 1-0 ledning. Men när Skellefteå missade en rensning i den fjärde omgången för nollomgång fick Karlstad istället en 2-0 ledning.

– Det var ingen stor ledning men det förändrade matchbilden. Skellefteå var tvungna att gå på offensiv och vi fick spela lite enklare spel. Det var nog den missen som indirekt blev matchavgörande, säger Niklas Edin.

Lag Eskilsson reducerade till 2-1 men Karlstad svarade direkt med en ny tvåpoängare och 4-1 ledning. Och den matchbilden fortsatte med ny reducering av Skellefteå i sjunde omgången till 4-2. Matchavgörandet kom i den åttonde och nionde omgången när Karlstad först utökade sin ledning till 5-2 och sedan stal ytterligare tre poäng i den nionde omgången. Slutsiffrorna skrevs till 8-2.

– Det här var ett stort mål för oss den här säsongen tillsammans med EM och VM. Vi har spelat väldigt bra både på SM och här i elitserien, framförallt har vi fått in samma taggning som vi hade på EM och har fått spela på mycket bra isar. Det här var ett grymt härligt formbesked inför VM som startar i slutet av mars, säger Niklas Edin.

Förbundskapten Peja Lindholm var på plats vid elitseriefinalen

– Jag är speciellt imponerad av den resa som dom har gjort efter EM-guldet i november som följdes av en liten svacka i spelet. Dom har jobbat på stenhårt och nu har levererat två topprestationer, först i SM för några veckor sedan och nu med elitserieguldet, säger Peja Lindholm.

I vinnarlaget spelade: Niklas Edin, Oskar Eriksson, Kristian Lindström och Christoffer Sundgren. Coach: Fredrik Lindberg.

Slutresultat Elitserien herrar 2014-2015
1:a Karlstads CK Edin
2:a Skellefteå CK Eskilsson
3:a Härnösands CK Team First Hotels
4:a Sundbybergs CK Team Zip-Up