Karl-Lennart blev Herman och fick ett hem

1:50 min

Valpen som fick namnet Karl-Lennart när han hittades övergiven i skogen utanför Skultuna får stanna hos uppfödaren i Gävle - och numera heter valpen Herman.

Det fanns först planer på att Herman skulle få en ny familj i Stockholm, men uppfödaren Robin Lundén kom på andra tankar.

– Det var meningen att han skulle flytta ner till en kompis i Stockholm men vi kände att han haft så mycket problem och vi tyckte synd om honom. Vi behåller honom inom familjen istället, då vet vi att han får det bra, säger han till P4 Västmanland.

Hur mår Herman nu?

– Han mår bra. Det kunde ha varit mycket värre, men han är inte rädd för folk och han är inte tillbakadragen överhuvudtaget. Det är bara positivt, säger Robin Lundén.

Det var för en och en halv vecka sedan som valpen hittades av skogsarbetare i Svanå, i närheten av Skultuna utanför Västerås. Valpen satt alldeles ensam i snön på en skogsväg. Han var frusen och hungrig.

Valpen överlämnades till polisen och fick sedan vara på ett hundpensionat i Skinnskatteberg medan polisen försökte reda ut vem som ägde honom.

Men ingen ägare gav sig tillkänna och nu har han alltså kommit tillbaka till uppfödaren där han ska bo permanent.