Resekort kan fyllas på kontant igen

0:40 min

Blekingetrafiken backar, nu går det bra igen att fylla på sitt resekort med kontanter även i Karlskrona.

Enligt Anna Claesson, marknads- och försäljningschef på Blekingetrafiken i Karlskrona, lanseras det en tillfällig lösning i väntan på att ett nytt ombud ska ta över biljettförsäljningen på järnvägsstationen.

– Om man inte har bankkort så kan man faktiskt köpa mot faktura och då kan man ladda resekort med 100 eller 200 kronor och då måste man kunna legitimera sig och vara över 18 år, säger hon.

Beskedet kommer efter att P4 Blekinge berättat om en man som saknar bankkort och därför inte kunnat fylla på sitt resekort sedan 2 januari, då järnvägscafét i Karlskrona slutade att vara biljettombud för Blekingetrafiken.

Om några veckor kommer Blekingetrafiken dessutom att få ett nytt biljettombud på järnvägsstationen. Redan nästa vecka kommer det att stå klart vem som kommer att överta biljettförsäljningen och påfyllningen av resekort.

– Vi har en lösning där ett ombud kommer ta över försäljningen och det kommer att bli inom ett par veckor bara. Och då kan man erbjuda kontanthantering, säger Anna Claesson.