Charlotte Kalla: ”Går inte att fokusera bara på medaljer”

Svenska stjärnan pratade om förhoppningar, favoriter och den egna känslan inför hennes största guldchans under VM, tisdagens 10 km fristil.

Charlotte Kalla om förhoppningarna: "Det går inte att fokusera bara på medaljer, det gäller bara att göra sitt bästa. Mer än det kan jag inte påverka." 

Charlotte Kalla om favoriterna: "Finns fler än mig och Marit Björgen. Det kommer bli mycket pannben och där blev jag inspirerad av Stina och Ida i går. Det kommer nog bli lite norskt och sedan hoppas jag att jag hamna långt upp".

Charlotte Kalla om att ha koll på konkurrenterna: "Visst är det lockande att värdera andras tider man får under loppet, men det viktigaste är den egna åkningen".

Charlotte Kalla längtar till start: "Jag ser verkligen fram emot morgondagens lopp. Silvermedaljen på sprintstafetten ger energi. Imponerande se deras fajtinginstinkt".

Charlotte Kalla levererar en härlig klyscha: "Jag ska ut och göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker".

Charlotte Kalla om förberedelserna: "Vi ska ut och känna på spåren och på skidorna nu kl 12. Sedan blir det behandling". 

Charlotte Kalla om taktiken: "Jag kommer gå ut och köra direkt i morgon" 

Charlotte Kalla om nervositeten: "Känner mig lugnare nu än inför skiathlonloppet".

Charlotte Kalla om skiathlonloppet i lördags: "Det var helt enormt att komma till stadion i lördags och redan från uppvärmningen kände jag att vi hade stödet på vår sida".