
Mellanmåls-tips: Matmuffins med fetaost och paprika
I det här receptet är fyllningen fetaost och paprika men du kan fylla dem med det du tycker om. Baka dem när du har tid och frys in dem.
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl neutral olja t.ex. raps.
½ paprika
150 g fetaost
Värm ugnen till 200 °C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg mjölk och olja. Skölj och finhacka paprikan och blanda ner den. Tärna fetaosten i bitar och blanda ner även den i smeten Placera ut 10 stora muffinsformar på en plåt (gärna en muffinsplåt) och fördela smeten i dem. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter tills de fått gyllene färg och är torra i mitten.
Låt dem svalna på galler under bakduk. Servera direkt eller frys in och ta fram en vartefter du behöver dem.
/Recept av Malin Randeniye