Snabbguide: Brynäs har Djurgården i sikte

Tre SHL-matcher spelas på tisdagskvällen i omgång 51 av 55. Brynäs har Djurgården i sikte, Modo är i fortsatt desperat behov av poäng och Frölunda kan gå upp på andraplatsen i tabellen.

Modo (12) - HV71 (6)

Form: Modo är djupt rotade i bottenstriden, de har nio poäng upp till Brynäs ovanför strecket. Modo har en seger och fyra förluster på de fem senaste matcherna. HV71 ligger på en sjätteplats i tabellen. Jönköpingslaget förlorade senast mot Linköping på hemmaplan med 2-4.

Inbördes möten: Modo inledde säsongen bäst med två segrar, men HV71 vände på trenden och vann med 3-2 efter straffar i slutet av november och 1-0 i sudden i januari.

Iskalla fakta: Teemu Laine har dragit på sig flest utvisningsminuter under den här säsongen. HV-spelaren står på 92 utvisningsminuter, varav 21 tvåminutare, en tiominutare och två matchstraff. Nichlas Torp leder Modos utvisningsliga med 50 utvisningsminuter.

Modo har sämst utdelning i power play av alla SHL-lag, de har gjort 16 mål på 161 numerära överlägen (9,94 procent). HV71 är SHL:s näst bästa lag i power play med 33 mål på 157 numerära överlägen.

Brynäs (10) - Örebro (5)

Form: Brynäs har två segrar på de fem senaste matcherna. I lördags blev det en förlust mot Färjestad på hemmais. Örebro har visat upp en bra form från mitten av februari med fyra segrar och en förlust.

Inbördes möten: Det har varit jämna möten under säsongen, två matcher har gått till straffläggning och det står 2-2 i matcher. 

Iskalla fakta: Det brukar ta en stund för Brynäs att få igång målskyttet, under den här säsongen har knappt 20 procent av alla mål kommit under den första perioden. Örebro däremot har en målstatistik på 28 procent i första perioden.

Färjestad (7) - Frölunda (3)

Form: Färjestad har fyra segrar på de fem senaste matcherna. Frölunda verkar inte vara i riktigt samma form med två segrar på samma antal försök, i lördags fick Frölunda åka hem från Örebro med förlustsiffrorna 2-4.

Inbördes möten: Färjestad har tre segrar mot Frölunda den här säsongen. Men i det senaste mötet var det Göteborgslaget som vann med 2-0 på hemmais. 

Iskalla fakta: Färjestad har tolv segrar och tolv förluster på hemmais den här säsongen och Frölunda har exakt samma facit fast på bortais.