Fortsatt stora problem med telefoni

1:46 min

Hela landet är drabbat av problem med att ringa och surfa via mobiltelefoner. Det är kunder hos både Telia och Tele2 som är drabbade. Felsökning pågår men ännu har man inte hittat felet.

– Vi vet inte vad problemet beror på men vi försöker lösa det så fort det går, säger Iréne Krohn som är presschef på Telia. Och hon berättar att felet inte är hela tiden utan att det går fram och tillbaka.

Så här skriver Tele2 på sin sajt:

"Vi har för närvarande en driftstörning som drabbar datatjänster, fasta telefonitjänster och mobila tjänster i hela landet. Detta medför även att det kan vara svårt att komma fram till våran kundtjänst just nu. Våra tekniker arbetar på att åtgärda störningen så fort som möjligt."

Även Telia påverkas av detta. Så här skriver Telia om problemen:

"Vi har för närvarande störningar på 3G-nätet i hela landet. Det påverkar både samtal och surf över 3G. Under tiden störningen pågår kan du prova att slå av 3G på din telefon. Vi arbetar med hög prioritet för att lösa det så fort som möjligt."

– Vi felsöker i detta nu och vi kan inte säkra vad det beror på. Och vi har tyvärr ingen planerad klartid heller eftersom vi håller på och felsöker nu, säger Marcus Haglund, pressinformatör på Telia.

Telenor har också problem, enligt deras webb. De skriver så här.

För närvarande har vi en störning på mobilnätet (2G/4G) vilket kan medföra problem med samtal och surf. Våra tekniker jobbar på att lösa problemet så fort som möjligt och vi ber om ditt överseende under tiden.

Främst påverkas mobilsurf och internettelefoni, men det går fortfarande att ringa. Dock finns det risk för att samtalen bryts.

– Vi ser jätteallvarligt på det här och jobbar med alla tillgängliga resurser för att avhjälpa det här driftfelet så snart som möjligt, säger Oliver Carrà, presschef på Tele2.