Region Jönköpings län

Sjuksköterskor: Erfarenhet måste löna sig

2:11 min

Det kan handla om så lite som någon hundralapp i löneskillnad mellan en nyanställd och en mer erfaren sjuksköterskor i Jönköpings län. 

Orsaken är att sjuksköterskornas ingångslönerna höjts på grund av sköterskebristen och nu kräver Vårdförbundet en bättre löneutveckling för de erfarna - innan de försvinner till andra jobb.

Några som tröttnat på den dåliga löneutvecklingen är sjuksköterskorna Inger Lindberg och Susanne Höglund vid Höglandsjukhuset i Eksjö.

– Jag känner att vi som har några år på nacken, som jobbat länge och som har så mycket erfarenhet och kunskaper, inte har lön för det vi gör egentligen. Har du en bra ingångslön så finns det inte mycket kvar för oss andra som jobbat i många år och då blir man efter, säger Inger Lindberg som varit sjuksköterska sedan slutet av 1990-talet.

– Jag blir ganska ledsen över att jag inte uppskattas, säger Susanne Höglund som varit sjuksköterska lika länge.

När sjuksköterskebristen slår med full kraft har även ingångslönerna för nyutexaminerade höjts. Både i kommuner och regionen har ingångslönerna höjts för att locka fler sökanden.
Bra - menar både fack och arbetsgivare, men det finns en baksida som nu blivit tydlig menar Vårdförbundet. När ingångslönerna höjts till lite drygt 24 000 kronor ligger man bara några hundralappar från vad mer erfarna sjuksköterskor tjänar. För löneutvecklingen för den som jobbat lite längre har varit alldeles för dålig, tycker Lise-Lotte Lagerqvist som är Vårdförbundets ordförande i Jönköpings län.

De har ingen löneutveckling skulle jag vilja säga, det kan skilja några hundralappar mellan de som kommer nya och de som jobbat i fem, tio år.

Vad blir följderna?

– Vi ser att sjuksköterskor till viss del slutar, byter arbetsgivare eller åker till Norge, säger Lise-Lotte Lagerqvist.

Risken med en dålig löneutveckling är att sjuksköterskorna slutar: på medicinkliniken på Höglandssjukhuset i Eksjö har 18 sjuksköterskor lämnat av olika skäl under 2014, över tolv procent av de anställda.

Att det skiljer för lite mellan nyanställda och mer erfarna i vården är ett känt problem som regionen, tidigare landstinget, nu ska försöka ta i menar Anders Liif, personaldirektör vid Region Jönköpings län

– Vi ser den här problematiken och det här måste slås ut på flera år nu och det är precis det som nu håller på att ske hos oss, säger Anders Liif.