Nya hotellägare vill driva asylboende

Både Hotell Amigo i Emmaboda och Stora hotellet i Nybro kan bli asylboenden i framtiden. Emmabodahotellets nya ägare, som även vill köpa det i Nybro, säger sig vilja driva den typen av verksamhet.

För ett par veckor sedan såldes hotell Amigo i Emmaboda. Enligt en av de nya ägarna Marcys Royson fortsätter de planera för ett asylboende på hotellet. Tanken är att driva asylboende i framtiden om hotellet får godkänt av Migrationsverket och Marcus Royson tror att det kan bli fråga om 110-120 platser.

Marcus Roysons Växjöbaserade företag kommer förmodligen att bli större i området. De är även intresserade av Stora hotellet i Nybro som nu är till salu.

– Vi ser oss omkring efter fastigheter just nu, säger han.

Marcus Royson säger att han är intresserad både av att driva asylboenden och annan verksamhet och han utesluter inte att Stora hotellet blir asylboende i framtiden. Samtidigt blir marknaden bättre för hotellen när många mindre hotell nu blivit asylboenden, säger han.

Stora hotellet i Nybro är till salu och enligt kommunen har hotellet brutit det avtal om HVB-hem som man tidigare kommit överens om. Än så länge är det inte klart med de nya köparna eller om det kan bli fråga om ett asylboende där.

– Inom ett par veckor kan det bli klart, säger Marcus Royson.