Försäljningen av Eon Arena skjuts fram

5:40 min

Innan februari var slut skulle Eon Arena vara såld, vilket skulle trygga ekonomin för Timrå IK. Men försäljningen kommer tidigast att kunna ske i mars, säger klubbdirektör till Lars Nolander nu till P4 Västernorrland.

– Tiden går fort och det är snart slut på februari. Arbetet har varit intensivt men den här typen av större affärer tar ofta längre tid än vad man tror.

Varför sa ni ändå februari?

– Målsättningen var att få till en affär snabbt. Men nu när det finns aktuella köpare i hela Sverige tar det längre tid att få till möten.

Lars Nolander kan inte svara på hur många intressenter det finns i nuläget, men det är minst tre. Han vill inte kommentera vilka som är intresserade av att köpa arenan.

– De är inte intresserade av att det kommer ut så det är inget vi kommenterar.

I de möten som hålls om försäljning är det många frågor, förutom priset, som måste diskuteras.

– Det handlar om hur driften ska fungera i framtiden, hur man ska driva utvecklingen av arenan och om den ska drivas i fastighetsbolaget eller av klubben, säger klubbdirektör Lars Nolander.

Timrå kommun kommer att hyra arenan av den framtida ägaren men kommunen deltar inte just nu i diskussionen om försäljningen av arenan. Klubben ser också över andra sätt att minska kostnaderna på. Tidigare har det pratats om neddragningar. Lars Nolander har tagit fram ett förslag som ska presenteras för styrelsen ikväll men han vill inte i nuläget kommentera förslaget ytterligare.