Melodifestival special 2015

Tredje delfinalen var inte bättre

5:52 min

Jag får ingen feeling för nån låt! Även den tredje delfinalen blev en besvikelse för P4 Örebros egen Melodifestivalexpert Thomas Johansson.    

Thomas Johansson som har schlager som sitt stora intresse och har hissat och dissat melodifestivallåtar i P4 Örebro i flera års tid, var taggad inför den tredje delfinalen. Med tanke på hur besviken han var på låtarna i delfinal två så kunde det ju bara bli bättre, tänkte han.

"Men jag är så besviken, det känns i hjärtat och det känns inte bra det här. Det är som att jag kan sitta och titta i en tidning samtidigt och titta med ena ögat och det har aldrig hänt tidigare i mitt liv. Melodifestivalen tittar man på varenda sekund!"

Men de fanns ändå tillfällen under lördagskvällen som det glimtade till. Isa Tengblad och låten "Don´t Stop" var en sån låt.

– Det är spännande med såna där skrällar som det blev med Isa. När jag hörde låten så kände jag att det här är en grej som många kan tycka om - barn till exempel. Men det kom inte som nån stor överraskning. Det var väl att hon petade bort jättefavoriten Kristin Amparo som hade blivit höjd till skyarna i kvällspressen och andra forum.    

– Den låten blev jag lite besviken på, kanske för att jag hade för mycket förväntningar och jag tror att framträdandet kanske inte var helt klockrent, men hon kanske vässar till det till andra chansen. 

Andreas Weise är den låt och artist som Thomas fastnade mest för i den tredje delfinalen.

– Jag är inget stor fan av honom personligen men låten var lite Robbie Williams... och det gillar jag, det tycker jag är fränt.