Köpenhamn

Nu dansar även Danmark Dirty

4:42 min

På torsdag har musikalversionen av Dirty Dancing premiär i Tivolis konsertsal. Regissören är svensk Anders Albien och han gjorde uppsättningen när den gjordes i Stockholm.

 I huvudrollen, den som Patrick Swayze gjorde på film, spelar Silas Holst, känd i Danmark som vinnare av Lets Dance och mot honom Mathilde Norholt.

– Uppdraget var att göra som i Stockholm, så jag kan stjäla för mig själv. Och det är ju 60 scener totalt, och som i många musikaler som utspelar sig på dansställen så är det svåra att få folk att hänga med i att det finns en dialog, samtidigt som bandet spelar, säger Anders Albien.

Varför lever Dirty dancing vidare?

– Många minns hur läckert Patrick Swayze dansade. Den berättar också på ett bra sätt om hur segregationen stoppades i USA 1963. Och så finns det en stark hjältinna med en stark integritet, säger Anders Albien.

Kopierar ni dansen från filmen?

– Filmen hade en låg budget med mycket närbilder och det hade inte gjorts tidigare. Det är inte lika lätt att göra på scenen. En sexig dans är en sexig dans, men på scenen blir det annorlunda, säger Anders Albien.