Blandad sallad med dressade grönsaker
sallad, blandade sorter
blomkål, i buketter
broccoli, i buketter
morötter, i stavar
fänkål, i mindre bitar
salladslök, i bitar
örtdressing:
rapsolja
honung
vinäger
pressad vitlök
örtkryddor från länet
ev. Västerbottensost
Koka blomkål, broccoli, morötter, fänkål och salladslök i lättsaltat vatten.
Kyl snabbt av genom att lägga dem i iskallt vatten, gärna med isbitar i.
Häll av vattnet från grönsakerna.
Blanda ihop örtdressingen och vänd försiktigt ner grönsakerna i den.
Till hit kan du förbereda.
Grönsakerna klarar sig fint i kylskåpet 1-2 dygn.
Riv den sköljda, blandade salladen i bitar.
Lägg upp de marinerade grönsakerna ovanpå salladen.
Flisa ev. över lite Västerbottensost.