Basket

Dolphins vann viktig toppmatch

2:33 min

Norrköping Dolphins befäster ledningen i herrarnas basketliga. Detta tack vare seger i toppmatchen hemma mot LF Basket - 75-69 till slut.

Dolphins var i stort sett i ledning matchen igenom. Ställningen i halvtid var 40-36. Med dryga minuten kvar att spela satte bortalaget från Luleå en trepoängare fram till 70-68. Men i anfallet därpå kunde matchens poängbäste spelare, Dominique Morrison, med en tvåpoängare ta död på dramatiken
– Jag kände att det var vår match ända från start. Jag var inte riktigt orolig för att vi skulle förlora, tyckte Dolphinsspelaren Ludwig Wissing.

Nycklarna till segern, Norrköpingslagets femte raka, låg enligt Wissing i lagets höga tempo mot ett skadedrabbat motståndarlag.
– Vi har några uppstigningar där vi drar upp tempot och då drar vi ifrån. Vår intensitet måste byggas upp och det är då vi vinner matcher mot lite bättre lag, sa Wissing.

Poängen i Dolphins: Dominique Morrison 21, Joakim Kjellbom 20, Ludwig Wissing 9, Mangisto Arop 9, Toni Prostran 9, Pawel Mroz 6, Gustav Sundström 1.

Dolphins leder herrarnas basketliga på 44 poäng. Tvåan Södertälje kan gå upp på lika antal i morgon då de har en match mindre spelad. Dolphins har dock övertag på de regerande svenska mästarna i inbördes möten, vilket är det som i första hand räknas vid lika poäng. Dolphins har fem matcher kvar innan slutspelet. Närmast nästjumbon Örebro på bortaplan på fredag.